Pasar al contenido principal

Investigadors en Ciències de la Vida es reuneixen entorn el MareNostrum

Contact

Imagen
Section Head of Communication & Outreach
Tel.+34 93 40 37255

En el marc de l’Any de la Ciència 2007, l’Institut de Recerca Biomèdica (IRB Barcelona) i el Barcelona Supercomputing Center – Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS) reuniran al voltant de 150 científics de destacats centres i instituts de recerca biomèdica a Espanya, per presentar les possibilitats de supercomputació que proporciona el MareNostrum en l’àmbit de les Ciències de la Vida. Aquesta trobada es realitzarà en el marc de la conferència científica “Computational Biology: Biomolecular Simulations, Bioinformatics and Supercomputing”, que tindrà lloc els propers 24 i 25 de maig al Campus Nord de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).

“MareNostrum optimus est” proclama Joan J. Guinovart, director de l‘IRB Barcelona, -un dels centres en biomedicina que utilitza el MareNostrum per realitzar projectes en Bioinformàtica i Farmacologia Molecular-. “Gràcies a la seva capacitat de càlcul s’estan realitzant avenços sense precedents en la comprensió dels sistemes biològics, que acabaran beneficiant al conjunt de la societat”, afegeix Guinovart. Per la seva banda, Francesc Subirada, director associat del BSC- CNS, explica que “des del BSC-CNS intentem afavorir el treball cooperatiu de grups de recerca multidisciplinars, situació on creiem que el progrés científic pot donar-se amb més facilitat. En aquest sentit, la col.laboració entre experts en Ciències de la Vida i Ciències de la Computació ja està donant els seus fruits en àrees tan rellevants com la Modelització Molecular, la Genòmica Computacional o la Bioinformàtica.”

Aquestes jornades en biologia computacional es reparteixen en dos dies amb presentacions al matí i a la tarda. El primer dia, de caràcter científic, compta amb ponents de rellevants centres de bioinformàtica del país i actuals usuaris de MareNostrum, que presentaran els innovadors resultats científics obtinguts durant l’any 2006 amb l’ajuda d’aquest cervell de la ciència. El segon dia, de caràcter més tècnic, l’equip d’experts informàtics del BSC donarà a conèixer el procediment d’avaluació dels diferents projectes científics. També s’explicarà l’ús eficient dels recursos de supercomputació aplicats a l’àmbit de la bioinformàtica, incloent alguns exemples pràctics del node de l’Institut Nacional de Bioinformàtica (INB).

L’assistència és gratuïta i tots els assistents tindran l’oportunitat de visitar el MareNostrum. Aquestes jornades estan patrocinades per Genoma España, l’INB i Silicon Graphics.

Més informació sobre el programa: www.bsc.es/compbiol2007

IRB Barcelona

El Instituto de Investigación Biomédica (IRB Barcelona) trabaja para conseguir una vida libre de enfermedades. Desarrolla una investigación multidisciplinar de excelencia para curar el cáncer y otras enfermedades vinculadas al envejecimiento. Establece colaboraciones con la industria farmacéutica y los principales hospitales para hacer llegar los resultados de la investigación a la sociedad, a través de la transferencia de tecnología, y realiza diferentes iniciativas de divulgación científica para mantener un diálogo abierto con la ciudadanía. El IRB Barcelona es un centro internacional que acoge alrededor de 400 científicos de más de 30 nacionalidades. Reconocido como Centro de Excelencia Severo Ochoa desde 2011, es un centro CERCA y miembro del Barcelona Institute of Science and Technology (BIST).