La Mitofusina 2 és el pany i la clau que hi ha al darrere de la connexió intracel·lular

Publicat a Science

Un equip internacional ha publicat un descobriment clau sobre la Mitofusina 2 a la revista Science. Aquesta proteïna mitocondrial, que existeix en diferents formes, actua com a connector i regulador entre els mitocondris i el reticle endoplàsmic, que és crucial per al funcionament cel·lular. 

La troballa aporta nous coneixements sobre els mecanismes subjacents d'afeccions com la neuropatia de Charcot-Marie-Tooth IIA i els trastorns metabòlics, cosa que ofereix noves vies terapèutiques.

Codirigit pel Dr. Antonio Zorzano de l'IRB Barcelona, ​​i el Dr. Luca Scorrano del VIMM i la Universitat de Pàdua, l'estudi revela "variants" de la Mitofusina 2, anomenades ERMIT2 i ERMIN2, produïdes mitjançant emplaçament alternatiu. Aquestes exerceixen funcions vitals en la comunicació dels orgànuls, cosa que afecta el metabolisme dels lípids i la salut cel·lular en general.

Amb possibles implicacions per al tractament de malalties metabòliques i neuromusculars, mitjançant aquesta investigació s'emfatitza la importància de la interacció dels orgànuls en la funcionalitat i la malaltia cel·lular, i aplana el camí per a tractaments innovadors.
 

Més informació:
https://www.irbbarcelona.org/ca/news/cientifiques/les-variants-duna-mateixa-proteina-interaccionen-garantir-funcions-cellulars