1st EVOMET Meeting

Equip i Talent
/Premis

La reunió anual d'Evomet va tenir lloc a Barcelona al novembre i va comptar amb seminaris, tallers formatius i activitats de networking.

Evomet és una Acció Marie Skłodowska-Curie de Xarxes de Capacitació Innovadores que té una durada de 4 anys i està recolzada per la Comissió Europea. Té com a objectiu transformar la manera d'entendre i tractar la metàstasi del càncer. 
El consorci Evomet està format per 13 institucions, que inclouen diversos dels millors centres acadèmics, clínics i industrials que treballen en recerca de càncer i metàstasi a Europa, i el seu objectiu és formar 15 joves investigadors.
Els 15 investigadors principiants (en anglès, early-stage researchers - ESR) i els seus mentors/supervisors es van reunir durant quatre dies el mes de novembre passat a l'IRB Barcelona a la 1a Reunió Anual d'Evomet
L'acte va arrencar amb una benvinguda per part del coordinador del projecte, el Dr. Roger Gomis: "Espero que sorgeixin grans projectes de col·laboració en aquesta reunió". Tot seguit, van començar les sessions per establir un marc comú que facilités que els participants es coneguessin, reflexionessin sobre els reptes i expectatives del projecte i acordessin els objectius comuns.
 "La millor part va ser la conversa entre els IP i els estudiants de doctorat, quan van conversar sobre els desafiaments i els consells sobre com superar-los", explica sobre aquesta sessió Jomar Sangalang, de la Université Paris-Saclay.
Els participants també es van posar al dia sobre els darrers avenços en investigació del càncer amb els seminaris científics impartits per ponents destacats sobre temes com les cèl·lules mare del càncer i l'evasió immunitària, la influència dels àcids grassos de la dieta, la immunoedició i la resistència a la immunoteràpia, l’epigenètica i la inflamació, entre d'altres.
“La primera reunió anual d'Evomet i els tallers de formació em van semblar molt atractius, ben organitzats i per mi van ser una gran oportunitat, no només per conèixer i saludar companys, sinó també per desenvolupar les meves habilitats transversals (per exemple, la comunicació científica)”, explica Diogo Soares, estudiant de doctorat a l'IRB Barcelona.


Un programa d’adscripcions internacional, interdisciplinar i intersectorial
Una de les senyes d'identitat del programa Evomet és la seva equilibrada estructura d adscripcions, essencial per ampliar la formació multidisciplinar i intersectorial dels ESR. S'espera que cada ESR faci almenys dues adscripcions de 2 a 3 mesos cadascuna, almenys una de les quals serà en un país diferent del de la institució amfitriona, i tots els ESR tindran exposició intersectorial.
Les etapes, que busquen oferir als ESR tots els avantatges de la composició multidisciplinària d'Evomet i desenvolupar encara més les sinergies entre els socis, seran personalitzades i organitzades estratègicament, considerant els objectius generals de recerca i capacitació de la xarxa.
"Em sento realment privilegiada de formar part d'aquesta xarxa i de comptar amb el suport dels altres 14 estudiants de doctorat. Em dona més confiança, ja que puc superar els problemes i sempre trobaré algú que em pugui aconsellar sobre tècniques de laboratori, així com de lluites socials. No puc esperar a la propera reunió!", explica Juliane Heilig, de la Universitat de Basilea.
"La primera reunió d'Evomet va ser un bon començament per a la xarxa, on vam aconseguir fer alguna cosa més que una xarxa bàsica: vam fer nous amics. La reunió va comptar amb molts tallers formatius i valuoses xerrades per part de diversos investigadors destacats del càncer. Estic emocionat de formar part d’un consorci tan fantàstic", conclou Milos Lazic, estudiant de doctorat de l’IRB Barcelona.

Gràcies!

Volem donar les gràcies a totes les persones que van contribuir als nostres èxits el 2021.
La metàstasi continua sent responsable del 90% de les morts
relacionades amb el càncer i el nostre compromís per acabar-hi és més fort que mai.

dona

subscriu-te